puff_strategy.jpg

01. Strategi & utveckling

Vad behöver din destination eller kommun utveckla för att bli attraktiv för MTB-cyklister?

Att ha en långsiktig plan för hur man vill utveckla MTB-cyklingen låter som en självklarhet, men är ofta något som saknas. Kanske har man någon MTB-led att utgå från eller så finns det ideella krafter som anlagt leder och så tar man det därifrån. Men att ta sig tiden att fundera på vad man vill uppnå, vad cyklister efterfrågar och vilka målgrupper man vill nå är en god investering som man har igen flera gånger om. Vi på Sweden Mountainbike har varit runt på cykeldestinationer över hela jordklotet och har en bra bild av vad som fungerar (och inte fungerar). 

  Vi erbjuder

  • Utredning av er befintliga cykelprodukt. Vad finns som är bra, vad saknas, vilka är era styrkor?
  • Långsiktig plan med förslag till utveckling av leder, kringservice, instruktörer och evenemang.
  • Budgetfrågor, kostnader för leder och anläggningar.

   
  puff_trailbuilding.jpg

  02. Praktiskt stigbygge

  Hållbara MTB-leder, en pumptrack, en skillspark eller en XCO-bana?

  Visst, man kan cykla mountainbike på vanliga skogsstigar. Men om man har ambitionen att skapa en attraktiv mtb-produkt krävs byggda banor och anpassade anläggningar. En bra cykelled är säker, håller för stort slitage, kräver minimalt med underhåll, är vacker att titta på och är framför allt väldigt rolig att cykla på. Och för att skapa detta krävs lika delar praktisk byggkunskap, magkänsla och erfarenhet. 

  Vi har gedigen erfarenhet av led- och banbygge och vi vet vad som fungerar i svenska förhållanden. Vi utbildar samtidigt er egen personal för att själva kunna jobba vidare med underhåll och utveckling.

  Vi erbjuder

  • Konsulthjälp med planering av nya leder, val av områden, dragning av leden och budgetberäkningar
  • Praktiskt ledbygge, tillsammans med lokala entreprenörer och/eller personal. Vi bygger allt från tävlingsbanor till rekreationsleder, skillsparks och pumptracks.
  • Utbildning av lokal personal i ledunderhåll och stigbygge

   
  puff_utbildningar.jpg

  03. Utbildning & Clinics

  Hur utvecklar ni de instruktörer och ledare som ska ta hand om dem som cyklar hos er?  

  För kommersiella destinationer som vill kunna erbjuda en attraktiv mtb-produkt för en bred målgrupp är kompetenta instruktörer och guider helt avgörande. Personer som kan hjälpa nybörjare att komma ut på lederna på ett säkert och roligt sätt, eller som kan erbjuda erfarna cyklister den bästa upplevelsen. Liknande behov finns även inom föreningslivet och på kommunala anläggningar.

  Våra erfarna coacher och instruktörer är vana att utbilda intruktörer för att i sin tur kunna ta hand om gäster och andra cyklister på ett säkert och inspirerande sätt.

  Vi erbjuder

  • Coachning och utbildning av instruktörer/guider
  • Inspirationsclinics
  • Föreläsningar

   
  puff_paketering.jpg

  04. Paketering & Design

  Skyltprogram, kartunderlag, informationsmaterial och grafisk design.

  En professionell paketering lyfter din cykeldestination det sista viktiga steget och gör den säljbar, trovärdig och lätt för användaren att ta till sig. Ett välgjort säljmaterial i form av text, bild och film gör också produkten enklare att sprida. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med destinationsmarknadsföring och design.

   Vi erbjuder

   • Paketering och varumärke
   • Design av skyltprogram och kartunderlag
   • Produktion av marknadsmaterial

    
   puff_PR2.jpg

   05. Marknadsföring & PR

   Tala om för världen vilken fantastisk produkt ni kan erbjuda!

   Allt är klart. Lederna är byggda, instruktörer utbildade, skyltar uppsatta och webben lanserad. Nu är det dags att berätta för cyklister att ni finns!

   Vi har ett gediget nätverk inom cykelvärlden och unika kanaler för att nå ut med information direkt till cyklister och researrangörer. Vi kan också sätta ihop en färgstarka uppvisningar och evenemang för att skapa surr och PR.

   Vi erbjuder

   • Marknadsföring och PR i unika kanaler
   • Uppvisningar och evenemang
   • Långsiktiga PR- och marknadsstrategier