Långloppscupen

Sedan 2000 arrangeras Långloppscupen / Mitsubishi MTB Challenge av Sweden Mountainbike. Långloppscupen är ett av Sveriges största fenomen inom MTB och engagerar årligen tusentals cyklister, nio cykelklubbar över hela landet och en handfull engagerade samarbetspartners. 

www.langloppscupen.se

 

Biking Dalarna

Biking Dalarna är ett samarbete mellan kända cykeldestinationer i Dalarna och räknas som Sveriges största cykelområde. Sweden Mountainbike har varit djupt involverade i allt från grundkoncept, skyltprogram och marknadsföringsprojekt.

www.bikingdalarna.se

 
cykelvasan_800.jpg

Cykelvasan

Cykelvasan behöver ingen närmare presentation. Sweden Mountainbike initierade 2007 idén om Cykelvasan och utvecklade sedan tillsammans med Vasaloppet det som idag räknas som världens största MTB-lopp. Lasse fungerar sedan starten som tävlingsledare.

www.vasaloppet.se

 

Lugnet XCO

Lugnet i Falun har under flera år legat i framkant när det gäller svensk MTB, framför allt tack vare det arbete som Falu Stigcyklister gjort tillsammans med Falu Kommun när det gäller att skapa maskin- och handbyggda mtb-leder för stigcykling. Nu tar arenan nästa kliv i utvecklingen i och med bygget av en XCO-bana som ska kunna husera internationella tävlingar. 

Per har varit djupt involverad i Lugnets MTB-utveckling, både som anställd på Lugnetarenan och i rollen som ordförande i Falu Stigcyklister. Lasse var delförfattare till den utredning som ligger till grund för satsningen på XCO-bana och Fredrik har varit ansvarig för designprocessen av banan. Banan kommer att byggas av Falu Kommun med stöd av Tommy och Emil. Byggstart är hösten 2017.

www.lugnet.se

 

Nydala cykelpark, Umeå

Nydala cykelpark öppnade sommaren 2017 och består i steg ett av två pumptracks, en fullstor och en för yngre förmågor.

Tommy har både designat och byggt banan och arrangerade även en uppvisning med några av Sveriges bästa åkare i samband med öppningen.

Coaching & clinics

Vi Sweden Mountainbike har genom åren väglett mängder av MTB-cyklister i terrängcyklingens ädla konst.

Dels genom egna arrangemang som gruppträningar, clinics, workshops eller individuella pass. Klubbar har anlitat oss för skräddarsydda läger och företag för aktiviteter med MTB-tema. Vi har hållit ett stort antal föreläsningar med olika perspektiv på idrott i allmänhet och mountainbike i synnerhet.

Några exempel är Bollnäs CK, Capacent AB, CK Uni, Fjällturen, Friskis & Svettis, Idrottshögskolan, Mönsterås Kommun, Riksidrottsförbundet, Sandvikens CK, Skoda, Team Ryneny och Tenant & Partner AB.

 
bicycling.jpg

Bicycling

Cykeltidningen Bicycling (tidigare Kadens) har varit Långloppscupens mediapartner i 13 år. Bicycling är Sveriges ledande cykeltidning med ambitionen att informera och inspirera till ett ökat cyklande i alla former. Med Bicycling får du en härlig cykelkompis som hjälper dig att hålla full koll på prylarna, loppen, träningen och resmålen - i Sverige och i resten av världen.

2003 var Lasse och Andreas med och startade cykeltidningen Kadens som senare bytt namn till Bicycling. Andreas är numera tidningens chefredaktör sedan ett antal år.