Långloppscupen

Sedan 2000 arrangeras Långloppscupen / Mitsubishi MTB Challenge av Sweden Mountainbike. Långloppscupen är ett av Sveriges största fenomen inom MTB och engagerar årligen tusentals cyklister, nio cykelklubbar över hela landet och en handfull engagerade samarbetspartners. 

Lasse har sedan starten drivit Långloppscupen och ansvarar för sponsorer, marknadsföring och samordning mellan de arrangerade klubbarna. Per och Panama sköter sedan många år marknadsföringen tillsammans med ett engagerat team bloggare och andra aktiva.

www.langloppscupen.se

MMC_logo.jpg

Biking Dalarna

Biking Dalarna är ett samarbete mellan kända cykeldestinationer i Dalarna och räknas som Sveriges största cykelområde.

Per var tillsammans med representanter från bl a Sälen och Idre med och startade konceptet och var även ansvarig för designprogram och skyltning. Under sommaren 2016 gjorde Emil och Fredrik ett uppskattat PR-projekt när de cyklade igenom hela Biking Dalarna på fem dagar, ett projekt som projektleddes av Lasse medan Per och Stefan skötte PR och media. Senare på hösten genomfördes även ett etapplopp mellan Falun och Sälen för åtta inbjudna tvåmannalag. Även detta projekt genomfördes av gänget bakom Sweden Mountainbike.

www.bikingdalarna.se

biking_logo.jpg

Cykelvasan

Cykelvasan behöver ingen närmare presentation. På några år har den etablerat sig som en av världens största MTB-tävlingar.

2007 initierade Lasse idén om Cykelvasan och inledde ett samarbete med Vasaloppet. Han är sedan premiärloppet 2009 tävlingsledare. De första åren fanns även Andreas med i bilden som konsult tillsammans med Lasse.

www.vasaloppet.se

vasaloppet_logo.jpg
cykelvasan_800.jpg

Lugnet MTB-arena Falun

Lugnet i Falun har under flera år legat i framkant när det gäller svensk MTB, framför allt tack vare det arbete som Falu Stigcyklister gjort tillsammans med Falu Kommun när det gäller att skapa maskin- och handbyggda mtb-leder för stigcykling. Nu tar arenan nästa kliv i utvecklingen i och med bygget av en XCO-bana som ska kunna husera internationella tävlingar. 

Per har varit djupt involverad i Lugnets MTB-utveckling, både som anställd på Lugnetarenan och i rollen som ordförande i Falu Stigcyklister. Lasse var delförfattare till den utredning som ligger till grund för satsningen på XCO-bana och Fredrik har varit ansvarig för designprocessen av banan. Banan kommer att byggas av Falu Kommun med stöd av Tommy och Emil. Byggstart är hösten 2017.

www.lugnet.se

lugnet_logo.jpg

Nydala cykelpark, Umeå

Nydala cykelpark öppnade sommaren 2017 och består i steg ett av två pumptracks, en fullstor och en för yngre förmågor.

Tommy har både designat och byggt banan och arrangerade även en uppvisning med några av Sveriges bästa åkare i samband med öppningen.

umea_logo.jpg

Bicycling

Cykeltidningen Bicycling (tidigare Kadens) har varit Långloppscupens mediapartner i 13 år. Bicycling är Sveriges ledande cykeltidning med ambitionen att informera och inspirera till ett ökat cyklande i alla former. Med Bicycling får du en härlig cykelkompis som hjälper dig att hålla full koll på prylarna, loppen, träningen och resmålen - i Sverige och i resten av världen.

2003 var Lasse och Andreas med och startade cykeltidningen Kadens som senare bytt namn till Bicycling. Andreas är numera tidningens chefredaktör sedan ett antal år.

bicycling_logo.jpg
bicycling.jpg

Scandinavian Outdoor Games

Scandinavian Outdoor Games var det första eventet i Sverige som på allvar samlade en stor mängd tävlingar, aktiviteter och clinics inom outdoor-sport.

Mountainbike var givetvis starkt representerat och förutom ett brett utbud av clinics och guidade turer arrangerades Sveriges första sanktionerade enduro-tävling, en nystart av Långa Lugnet samt slopestyle med landets bästa freestyle-cyklister. Scandinavian Outdoor Games var även landets största demohelg med över 10 cykelvarumärken på plats med democyklar.

Scandinavian Outdoor Games arrangerades av Panama (Per Hagdahl och Stefan Grimberg) i samarbete med Visit Södra Dalarna. Fredrik Ericsson höll flera clinics, Tommy Johansson höll i slopestylen och enduroracet (2013) och Lasse Strand var som vanligt involverad i Långloppscupen. Evenemanget attraherade ca 3 000 tävlande och knappt 10 000 besökare om året under de tre år (2013-2015) som festivalen arrangerades. Flera av tävlingarna som lanserades under de tre år SOG arrangerades har levt vidare.

SOG_logo.jpg

Coaching & clinics

Vi Sweden Mountainbike har genom åren väglett mängder av MTB-cyklister i terrängcyklingens ädla konst.

Dels genom egna arrangemang som gruppträningar, clinics, workshops eller individuella pass. Klubbar har anlitat oss för skräddarsydda läger och företag för aktiviteter med MTB-tema. Vi har hållit ett stort antal föreläsningar med olika perspektiv på idrott i allmänhet och mountainbike i synnerhet.

Några exempel är Bollnäs CK, Capacent AB, CK Uni, Fjällturen, Friskis & Svettis, Idrottshögskolan, Mönsterås Kommun, Riksidrottsförbundet, Sandvikens CK, Skoda, Team Ryneny och Tenant & Partner AB.